kemencekészités kemencés edények 
 

VÁSÁRI HORDOZHATÓ SÜTŐ - FŐZŐ KEMENCE


A kemence méretei:

alap 80 x 80 cm
magasság (lábazattal együtt) 150 cm
+kémény

 

          VÁSÁRI HORDOZHATÓ SÜTŐ - FŐZŐ KEMENCE
 
 
A kemence méretei:
 
alap                                                  80 x 80 cm
magasság (lábazattal együtt)         150 cm
+kémény                                          60 cm
belső hasznos tér                            80 x 70 cm
súlya                                               100- 110 kg
A kemence ajtaja                             45 × 60cm
Három szintes sütő tálcás
 
A mobil kemence ára:165.000Ft
 
Ha szükség van a tálcatartó gurulós aljára,az +20000 Ft,mely megkönnyíti a mozgatást.
 
Rozsdamentes acéltepsi ami tűzben nem deformálódik: 60×40 cm
Acéltepsi ára:13.000 Ft/db
 
Szállítás megegyezés szerint.
 
A kemence kizárólag természetes anyagokat tartalmaz, mely minden egészségügyi előírásnak, engedélynek megfelelnek.
 
Anyaga fémváz,  az oldala a búbja agyag, törek- tűzálló agyag keveréke, a belső rész tűzterének alja samot tégla. 
 
 
A búb szintén minden előírásnak megfelel, káros anyagoktól mentes. Belül tűzálló habarccsal van kikenve, hőn tartás céljából. 
Az ajtaja rozsdamentesfém tűzálló fekete festékkel lefestve, mely a hő hatására sem kopik le.
Belülre a tepsitartó rudakra három darab rozsdamentes acél 60x40 centiméteres sütőtálca helyezhető el.
A kemence kívülről időjárás álló, nemesvakolattal van burkolva.
A tűztér belül helyezkedik el,az alsó sütőtálca alatt.
A kemencét lassan, kb. 50- 60 perc alatt kell felfűteni, ha elérte a kellő hőfokot (kb. 250 fok), akkor a parazsat oldalra húzva kell a sütést megkezdeni, de ha edény van bent akkor lehet folyamatosan is tüzelni.
A burkolat miatt csapadékosabb időt is kibír, de érdemesebb tető alatt tartani.
A faszénnel való tüzelés miatt szinte semmilyen káros füstkibocsátás nincs ami környezetkímélő is egyben, valamint az étel ízét sem befolyásolja.
A kemence mivel hordozható, három ember kényelmesen mozgathatja.
Tisztítása: a nap végén kefével a sütő alját nagyjából ki kell takarítani.
A jó hőtartása végett,- ami több óra is lehet egyszeri felfűtéssel,- kevés tüzelőanyag szükséges hozzá.
Mivel nyílt láng kívül nincs, tűzveszély nem áll fenn, de a szokásos egy méteres távolságnak meg kell lenni minden más anyagtól.
 
 
 
                                              Tisztelettel:              Lugossy György
                                                                  fazekas, kemence építő mester  



Read more: http://lugossyg.hupont.hu/15/hordozhato-kemencek#ixzz4K3w1Ty7E